Żywność
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(53)
Forma i typ
Książki
(53)
Publikacje popularnonaukowe
(4)
Proza
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(62)
nieokreślona
(5)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(41)
Oddział dla Dzieci i Młodzieży
(6)
Wypożyczalnia Filii Piechcin
(9)
Wypożyczalnia Filii Mamlicz
(3)
Wypożyczalnia Filii Nr 1
(8)
Autor
Kączkowski Jerzy (1925-2004)
(3)
Sikorski Zdzisław E
(3)
Babicz-Zielińska Ewa
(2)
Korzycka-Iwanow Małgorzata
(2)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(2)
Ners Anna
(2)
Ostapowicz Anna
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(2)
Szczepańska Anna
(2)
Aleksandrowicz Janina
(1)
Anderson Scott C
(1)
Beaumont Émilie (1948- )
(1)
Bouet Marie-Laure
(1)
Bralczyk Jerzy
(1)
Brochard Gilles
(1)
Burzyńska-Sychowicz Katarzyna
(1)
Caparrós Martín (1957- )
(1)
Carper Jean
(1)
Cryan J. F
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Czarnowska-Misztal Elżbieta
(1)
Dinan Ted
(1)
Drewniak Emil
(1)
Drewniak Teresa
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Dąbrowska Zofia
(1)
Dąbrówka Marcin
(1)
Fiedoruk Andrzej (1957- )
(1)
Fontana Martina
(1)
Frączek Agnieszka
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Gouny Nicolas (1973- )
(1)
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Grzyb Katarzyna (tłumaczka)
(1)
Haigh Rachel
(1)
Higman B. W. (1943- )
(1)
Hołub Barbara
(1)
Hurlin Philippe
(1)
Hus-David Colette (1962- )
(1)
Jakimowicz-Klein Barbara
(1)
Jurczak Katarzyna
(1)
Keogh Michelle
(1)
Kleszcz Ewa
(1)
Kolbe Hilde
(1)
Kunachowicz Hanna
(1)
Kunicka Anna
(1)
Lesz Anna Lena
(1)
Lewicki Piotr
(1)
Lewicki Piotr Paweł
(1)
Lutosławska Grażyna
(1)
Lévêque Anne-Claire
(1)
Majcher Sylwia
(1)
Majcher Sylwia Autor
(1)
Matusik Anna
(1)
Michalak Anna
(1)
Modelski Łukasz (1970- )
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Piechocka Małgorzata
(1)
Pier Matthieu
(1)
Pijanowski Eugeniusz (1906-1974)
(1)
Pilz Herbert
(1)
Pitchford Paul
(1)
Polkowska Monika
(1)
Pszczołowski Konrad
(1)
Pękalski Adam (1975- )
(1)
Rognoni Isabelle
(1)
Rost Małgorzata (1985- )
(1)
Rydzewska Anna (fotograf)
(1)
Sikora Jacek (1950- )
(1)
Sikora Tadeusz
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Simon Philippe
(1)
Sowińska Agnieszka
(1)
Statham Bill
(1)
Szarf Maria
(1)
Szewczyk Łukasz
(1)
Tillman Karielyn
(1)
Viestad Andreas (1973- )
(1)
Wasik Piotr
(1)
Weyhreter Helmut
(1)
Wieczorek Aneta
(1)
Wills Judith
(1)
Wójcik Edyta
(1)
Zagroba Iwana
(1)
Zalewski Stanisław (1936- )
(1)
Świderski Franciszek
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(7)
2010 - 2019
(17)
2000 - 2009
(16)
1990 - 1999
(11)
1980 - 1989
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(10)
Kraj wydania
Polska
(52)
Język
polski
(53)
Odbiorca
6-8 lat
(4)
Dzieci
(4)
0-5 lat
(2)
9-13 lat
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(2)
Temat
Powieść amerykańska
(2150)
Powieść obyczajowa
(2150)
Kobieta
(2099)
Powieść polska
(2022)
Literatura polska
(1403)
Żywność
(-)
Rodzina
(1220)
Miłość
(1210)
Tajemnica
(1207)
Bajka dla dzieci
(1152)
Przyjaźń
(1130)
Powieść angielska
(1089)
Relacje międzyludzkie
(916)
Literatura amerykańska
(774)
Powieść psychologiczna dla młodzieży
(658)
Powieść historyczna
(632)
Poezja polska
(622)
Śledztwo i dochodzenie
(610)
Zabójstwo
(587)
Powieść obyczajowa dla dzieci
(576)
Uczucia
(560)
Zwierzęta
(529)
Powieść przygodowa dla młodzieży
(524)
Powieść sensacyjna
(491)
Polska
(476)
Rodzeństwo
(471)
Powieść młodzieżowa polska
(470)
Literatura angielska
(467)
Romans
(447)
Powieść kryminalna
(445)
Literatura dziecięca polska
(444)
II wojna światowa (1939-1945)
(438)
Nastolatki
(435)
Relacja romantyczna
(426)
Dziewczęta
(419)
Trudne sytuacje życiowe
(418)
Sekrety rodzinne
(414)
Język polski
(408)
Magia
(399)
Powieść Amerykańska
(391)
Małżeństwo
(387)
Powieść fantastyczna
(375)
Dzieci
(374)
Dziecko
(371)
Życie codzienne
(369)
Wybory życiowe
(353)
Powieść fantastyczno-realistyczna dla dzieci
(342)
Boże Narodzenie
(337)
Historia
(335)
Policjanci
(307)
Powieść francuska
(303)
Przestępczość zorganizowana
(297)
Pamiętniki polskie
(291)
Osoby zaginione
(290)
Bajka polska
(286)
Powieść psychologiczna
(272)
Matki i córki
(260)
Literatura młodzieżowa polska
(257)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(250)
Romans historyczny
(249)
Żydzi
(249)
Uczniowie
(248)
Wojna 1939-1945 r.
(246)
Powieść niemiecka
(243)
Psy
(239)
Powieść obyczajowa dla młodzieży
(238)
Wychowanie w rodzinie
(232)
Zakochanie
(217)
Psychologia
(215)
Powieść przgodowa dla dzieci
(210)
Dziennikarze
(209)
Opowiadanie polskie
(207)
Dokument dźwiękowy
(205)
Podróże
(204)
Arystokracja
(200)
Filozofia
(199)
Uprowadzenie
(194)
Wakacje
(194)
Literatura norweska
(184)
Bajki dla dzieci
(183)
Dziadkowie i wnuki
(180)
Koty
(180)
Zemsta
(180)
Literatura
(176)
Ojcowie i córki
(174)
Kultura
(172)
Powieść fantastyczno-naukowa
(170)
Marzenia
(168)
Ludzie bogaci
(167)
Młodzież
(166)
Poszukiwania zaginionych
(166)
Pisarze polscy
(162)
Literatura popularno-naukowa da dzieci i młodzieży
(161)
Ludzie a zwierzęta
(160)
Samotność
(160)
Geografia
(159)
Baśnie dla dzieci
(158)
Wydawnictwa popularne
(157)
Literatura francuska
(156)
Polityka
(156)
Bajeczka dla dzieci
(151)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Rzym (Włochy)
(1)
Świat
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(10)
Opracowanie
(4)
Publikacja bogato ilustrowana
(3)
Opowiadania i nowele
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Wydawnictwa dla dzieci
(2)
Wydawnictwa popularne
(2)
Esej
(1)
Poradnik
(1)
Poradniki
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Reportaż argentyński
(1)
Wydaw. popularne
(1)
Wydawnictwa dla dzieci i młodzieży
(1)
Wydawnictwa ilustrowane
(1)
Dziedzina i ujęcie
Etnologia i antropologia kulturowa
(3)
Historia
(3)
Kulinaria
(3)
Biologia
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
Psychologia
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
53 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: The psychobiotic revolution : mood, food, and the new science of the gut-brain connection.
U dołu strony tytułowej nazwa wydawcy oryginału: National Geographic.
Tylko 1% genów w ustroju człowieka należy do jego genomu. Pozostałe 99% – te należące do drobnoustrojów – nieustannie się zmienia. Każdego ranka jesteś zatem kimś innym. Czy te masy bakterii sterują twoim mózgiem? Odpowiedź brzmi: tak! Jelitowa flora bakteryjna potrafi wpływać na twoje zachowania, decyzje i upodobania oraz kształtować nastroje. W tej książce autorzy wywracają do góry nogami (dosłownie) obowiązujące schematy. Ujawniają, jakie znaczenie dla zdrowia, w tym psychicznego, ma praca jelit i to, co jesz oraz jak działa oś mózgowo-jelitowa. Pomagają w dokonywaniu właściwych wyborów żywieniowych. Prezentują produkty spożywcze najwłaściwsze dla jelit, w tym psychobiotyki, dzięki którym możesz wieść szczęśliwsze i zdrowsze życie. Bo porządek w brzuchu potrafi nie tylko zapewnić ci lepszy humor, ale także usprawnić myślenie, poprawić pamięć oraz rozprawić się z depresjami i stanami lękowymi, a także szeregiem schorzeń, jak choroby Parkinsona i Alzheimera, nieswoiste zapalenie jelit, zespół jelita drażliwego, otyłość, łuszczyca, egzema, zapalenie stawów, stwardnienie rozsiane czy autyzm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jeść!!! / Jerzy Bralczyk - Olszanica : Bosz, 2014. - 200s. : il ; 25 cm.
W pięknie ilustrowanym leksykonie znany i lubiany językoznawca, prof. Jerzy Bralczyk, omówił sto osiemdziesiąt jeden „smacznych słów”. Są to w większości nazwy apetycznie brzmiących potraw, pozostałe służą jedzeniu lub się z nim kojarzą. Nie jest to jednak przewodnik kulinarny sensu stricto, ponieważ autor przede wszystkim delektuje się nie samym smakiem jedzenia, lecz słowami, ich brzmieniem, urodą i funkcją. Każde hasło zawiera krótki, aczkolwiek treściwy passus etymologiczny, co stanowi dopiero punkt wyjścia do zabawnych rozważań o pełnym często zaskakujących skojarzeń, przysłów ludowych, śmiesznych zwrotów i barwnych powiedzonek języku polskim. Od „ananasa” do „żurku” wiedzie szlak mądrej opowieści profesora prowadzonej w stylu gawędy poprzez pyszne słowa nie tylko z działu kulinariów, lecz również wielu innych dziedzin życia codziennego. To książka dla wszystkich, nie tylko dla smakoszy, jednak można porządnie zgłodnieć przy jej lekturze.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 811.162.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
91 proc. Polaków kupuje słodycze, a dla większości są one stałym elementem diety. Prawie połowa z nas zjada słodkości co najmniej 5 razy w tygodniu, a ponad 10 proc. sięga po słodką przekąskę kilka razy dziennie. Nie jesteśmy świadomi faktu, że cukier ukryty w codziennych produktach spożywczych buduje w nas nałóg, z którym przyjdzie nam stoczyć nierówną walkę lub poddać mu się bez reszty. Niemal wszyscy znają uczucie dojmującego ssania w żołądku, które każe natychmiast kupić batonik w kiosku i pochłonąć go w trzy sekundy. Nie wyobrażamy sobie popołudniowej kawy bez kawałka ciasta, a na sklepowych półkach ciężko znaleźć produkty bez dodatku sacharozy, glukozy, fruktozy, syropu glukozowo-fruktozowego. A nadmiar cukru w diecie powoduje nie tylko problemy z wagą, ale i huśtawki nastroju oraz kłopoty z koncentracją. Rewolucyjna książka Martiny Fontany „Bez cukru” pokaże, jak zbudować zdrowy związek z cukrem i innymi substancjami słodzącymi, a także: Podsunie pomysły na zerwanie z przesłodzonym nałogiem. Zawiera praktyczne wskazówki, które pozwolą czytelnikowi znaleźć cukier ukryty w produktach, w których nikt by się nie spodziewał jego obecności. Obali mit o „lepszym cukrze”. Zapozna czytelnika ze wszystkimi imionami cukru, którymi etykietowany jest on w codziennie spożywanych produktach. Pozwoli uwolnić kosze zakupowe, szafki kuchenne oraz półki lodówki z wysoko przetworzonej i hojnie posłodzonej żywności. Odpowie na pytanie, czy istnieje dobry zamiennik dla klasycznego cukru białego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Reportaż totalny. Kronika naszych czasów. Jedna z ważniejszych książek non-fiction ostatnich lat. Ponad 795 milionów ludzi na świecie wciąż cierpi głód. Co dziewiąty mieszkaniec Ziemi nie ma co jeść. Niemal połowa dzieci, które kończą życie przed piątymi urodzinami, umiera z powodu niedożywienia - 3 miliony każdego roku. „Większość głodujących to ubodzy mieszkańcy krajów rozwijających się. Wciąż jest na świecie 1,4 miliarda ubogich […]. Miliard czterysta milionów ubogich, czyli ludzi, którzy nie mają niczego z rzeczy uznawanych przez nas za tak codzienne, tak oczywiste - domu, jedzenia, ubrania, światła, wody, perspektyw, nadziei, przyszłości - nie mają teraźniejszości”. Argentyński dziennikarz i pisarz Martín Caparrós zjeździł świat, próbując zrozumieć, dlaczego nawet dzisiaj dla dużej liczby z nas największym wyzwaniem pozostaje znalezienie odrobiny jedzenia. Przemierza Niger, Sudan Południowy, Madagaskar, Bangladesz, Indie, Stany Zjednoczone, Argentynę. Pisze o Chinach i Barcelonie, w której, w momencie kiedy pisarz kończy pracę nad książką, przybywa ludzi szukających resztek jedzenia w śmietnikach. Caparrós w porywający sposób przedstawia historię zmagań człowieka z głodem na przestrzeni wieków i udowadnia, że to właśnie głód był jednym z, a może nawet najważniejszym czynnikiem, kształtującym naszą cywilizację. Filozofia, sztuka, ekonomia, rolnictwo, gospodarka - u ich źródeł zawsze znajdziemy jedno słowo. Głód. Dlaczego zatem współczesny świat nie potrafi rozwiązać problemu głodu? Caparrós, jak na rasowego dziennikarza przystało, unika prostych odpowiedzi. Odwiedza wielkie biurowce, siedziby światowych firm i przeludnione slumsy. Na kilkuset stronach bezlitośnie obnaża mechanizmy pogłębiające problem niedożywienia. Eksplozja demograficzna, nierówności społeczne, spekulacje cenami żywności, masowy wykup gruntów, korupcja, fundusze walutowe, wielkie korporacje - to wszystko tworzy złożony system, w starciu z którym jednostka nie ma żadnych szans. Ogromna część książki to rozmowy: z politykami, działaczami organizacji pozarządowych, pracownikami korporacji, lekarzami i przede wszystkimi tymi, którzy każdego dnia całą swoją energię poświęcają na znalezienie czegoś do zjedzenia. Głód Caparrósa wytrąca z równowagi, zmusza do myślenia, a często nawet do zrewidowania swoich poglądów. To imponujący rozmachem reportaż oddający głos tym, którzy na ogół milczą.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Wypożyczalnia Filii Piechcin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Wypożyczalnia Filii Nr 1
Brak informacji o dostępności: sygn. 66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Sekrety jedzenia / Andrzej Fiedoruk ; redakcja Aneta Wieczorek. - Wydanie 1. - Łódź : Księży Młyn Dom Wydawniczy Michał Koliński, 2021. - 164 strony : faksymilia, fotografie, portrety, rysunki ; 24 cm.
(Sekrety)
A gdyby tak móc zajrzeć do wszystkich kuchni, garnków, pieców, restauracji i za sklepowe lady? Posmakować potraw z antycznych stołów i peerelowskich imienin u cioci, gdzie jest flaszka, dwie butle wina, śledź, pączki i wieprzowina… Wyruszyć w niezapomniany rejs MS „Piłsudskim”, na pokładzie którego w chłodni zamknięto 40 ton jajek, a na śniadanie kelnerzy serwują kawior i pasztet sztrasburski. Szepnąć do ucha Herbertowi Hoonerowi obietnicę: Kurczak w każdym garnku i samochód w każdym garażu, a po chwili w podlaskiej wsi moczyć, panierować i smażyć prawdziwki. Ukoić pragnienie polo cocktą w Kingsajzie i głód zawiniętą w płótno słoninką…
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Książka
W koszyku
91 proc. Polaków kupuje słodycze, a dla większości są one stałym elementem diety. Prawie połowa z nas zjada słodkości co najmniej 5 razy w tygodniu, a ponad 10 proc. sięga po słodką przekąskę kilka razy dziennie. Nie jesteśmy świadomi faktu, że cukier ukryty w codziennych produktach spożywczych buduje w nas nałóg, z którym przyjdzie nam stoczyć nierówną walkę lub poddać mu się bez reszty. Niemal wszyscy znają uczucie dojmującego ssania w żołądku, które każe natychmiast kupić batonik w kiosku i pochłonąć go w trzy sekundy. Nie wyobrażamy sobie popołudniowej kawy bez kawałka ciasta, a na sklepowych półkach ciężko znaleźć produkty bez dodatku sacharozy, glukozy, fruktozy, syropu glukozowo-fruktozowego. A nadmiar cukru w diecie powoduje nie tylko problemy z wagą, ale i huśtawki nastroju oraz kłopoty z koncentracją. Rewolucyjna książka Martiny Fontany „Bez cukru” pokaże, jak zbudować zdrowy związek z cukrem i innymi substancjami słodzącymi, a także: Podsunie pomysły na zerwanie z przesłodzonym nałogiem. Zawiera praktyczne wskazówki, które pozwolą czytelnikowi znaleźć cukier ukryty w produktach, w których nikt by się nie spodziewał jego obecności. Obali mit o „lepszym cukrze”. Zapozna czytelnika ze wszystkimi imionami cukru, którymi etykietowany jest on w codziennie spożywanych produktach. Pozwoli uwolnić kosze zakupowe, szafki kuchenne oraz półki lodówki z wysoko przetworzonej i hojnie posłodzonej żywności. Odpowie na pytanie, czy istnieje dobry zamiennik dla klasycznego cukru białego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: "Die Ernährungslüge : wie uns die Lebensmittelindustrie um den Verstand bringt"2014.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Wypożyczalnia Filii Piechcin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 P (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jeść to zaznawać przyjemności lub cierpienia. Żadna inna sfera ludzkich doznań fizycznych nie jest tak dotkliwie dwoista. Niewłaściwe odżywianie się czy wprost głód to najwięksi ludobójcy w dziejach człowieka. Ludzkość od dziesięciu mileniów z okładem spożywa (także w dosłownym sensie) owoce największej rewolucji w swoich dziejach: narodzin rolnictwa. Za tą cywilizacyjną zmianą poszły przemiany gospodarcze, społeczne, polityczne, a nawet obyczajowe. O tym wszystkim, o kilku tysiącach lat światowej historii człowieka, pisze autor tej książki, australijski profesor historii (ur. 1943). Przedstawia technologiczny rozwój produkcji żywności i jego wpływ na kształt tych przemian. Dowiadujemy się na przykład, że to, co nazywamy kuchnią (jak kuchnia chińska czy francuska), a więc pewien styl przygotowywania potraw, jest raczej wytworem czasów ubóstwa niż wyrafinowania wyższych sfer.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Wypożyczalnia Filii Nr 1
Brak informacji o dostępności: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Wypożyczalnia Filii Nr 1
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57 (1 egz.)
Wypożyczalnia Filii Piechcin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej