Tłuszcze jadalne
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(2)
Autor
Drozdowski Bronisław
(1)
Fife Bruce (1952- )
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Sołowiej Krzysztof
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Przynależność kulturowa
Literatura amerykańska
(1)
Temat
Powieść amerykańska
(2150)
Powieść obyczajowa
(2150)
Kobieta
(2109)
Powieść polska
(2022)
Literatura polska
(1403)
Tłuszcze jadalne
(-)
Rodzina
(1221)
Miłość
(1216)
Tajemnica
(1212)
Bajka dla dzieci
(1152)
Przyjaźń
(1136)
Powieść angielska
(1089)
Relacje międzyludzkie
(918)
Literatura amerykańska
(774)
Powieść psychologiczna dla młodzieży
(658)
Powieść historyczna
(632)
Poezja polska
(622)
Śledztwo i dochodzenie
(612)
Zabójstwo
(587)
Powieść obyczajowa dla dzieci
(576)
Uczucia
(564)
Zwierzęta
(532)
Powieść przygodowa dla młodzieży
(524)
Powieść sensacyjna
(491)
Polska
(476)
Rodzeństwo
(472)
Powieść młodzieżowa polska
(470)
Literatura angielska
(467)
Romans
(447)
Powieść kryminalna
(445)
Literatura dziecięca polska
(444)
II wojna światowa (1939-1945)
(440)
Nastolatki
(440)
Relacja romantyczna
(429)
Dziewczęta
(423)
Trudne sytuacje życiowe
(418)
Sekrety rodzinne
(416)
Język polski
(409)
Magia
(402)
Powieść Amerykańska
(391)
Małżeństwo
(388)
Powieść fantastyczna
(375)
Dzieci
(374)
Dziecko
(371)
Życie codzienne
(369)
Wybory życiowe
(359)
Powieść fantastyczno-realistyczna dla dzieci
(342)
Boże Narodzenie
(337)
Historia
(335)
Policjanci
(307)
Powieść francuska
(303)
Przestępczość zorganizowana
(301)
Osoby zaginione
(291)
Pamiętniki polskie
(291)
Bajka polska
(286)
Powieść psychologiczna
(272)
Matki i córki
(263)
Literatura młodzieżowa polska
(257)
Żydzi
(251)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(250)
Romans historyczny
(249)
Uczniowie
(248)
Wojna 1939-1945 r.
(246)
Powieść niemiecka
(243)
Psy
(241)
Powieść obyczajowa dla młodzieży
(238)
Wychowanie w rodzinie
(232)
Zakochanie
(217)
Psychologia
(215)
Powieść przgodowa dla dzieci
(210)
Dziennikarze
(209)
Opowiadanie polskie
(207)
Dokument dźwiękowy
(205)
Podróże
(204)
Arystokracja
(200)
Filozofia
(200)
Uprowadzenie
(196)
Wakacje
(194)
Literatura norweska
(184)
Bajki dla dzieci
(183)
Dziadkowie i wnuki
(182)
Koty
(181)
Zemsta
(180)
Literatura
(176)
Ojcowie i córki
(175)
Kultura
(173)
Powieść fantastyczno-naukowa
(170)
Ludzie bogaci
(168)
Marzenia
(168)
Poszukiwania zaginionych
(168)
Młodzież
(166)
Ludzie a zwierzęta
(163)
Pisarze polscy
(162)
Literatura popularno-naukowa da dzieci i młodzieży
(161)
Samotność
(161)
Geografia
(159)
Baśnie dla dzieci
(158)
Wydawnictwa popularne
(157)
Literatura francuska
(156)
Polityka
(156)
Bajeczka dla dzieci
(151)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Czy wiesz, że zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący terapię i dietę kotogeniczną udowadnia, że dobre tłuszcze oznaczają dobre zdrowie. Chronią one nasze organizmy przed chorobami serca, cukrzycą oraz demencją. Pomagają regulować ciśnienie krwi, wzrost komórek, funkcje immunologiczne i aktywność układu współczulnego. Ułatwiają przyswajanie substancji odżywczych dzięki czemu mamy więcej energii. Choć trudno w to uwierzyć, to właśnie ta dieta pomaga stracić nadmiar tkanki tłuszczowej, w tym pozbyć się otyłości brzusznej. Tłuszcz dla zdrowia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Tom 2 obejmuje zagadnienia: charakterystyka sacharydów, lipidów, białek, właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów, chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania, nowoczesne metody oznaczania białek żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej