Poradniki
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
E-booki
(267535)
Książki
(65270)
Audiobooki
(17913)
Proza
(13251)
Poezja
(5262)
Poradniki
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1223)
Komiksy i książki obrazkowe
(868)
Publikacje popularnonaukowe
(571)
Poradniki i przewodniki
(551)
Publikacje dydaktyczne
(285)
Dramat (rodzaj)
(191)
Publikacje naukowe
(75)
Publikacje fachowe
(54)
Czasopisma
(35)
Gry i zabawki
(32)
Publikacje religijne
(26)
Książka
(19)
Druki ulotne
(18)
Publikacje informacyjne
(18)
Albumy i książki artystyczne
(16)
Komiksy i książki obrazkowe
(8)
Publikacje promocyjne
(6)
Mapy
(5)
Powieść
(5)
Muzyka
(4)
Audiooboki
(3)
Filmy i seriale
(3)
Fotografie
(3)
Ksiązki
(3)
Książki obrazkowe
(3)
Książki
(2)
Ksiazki
(2)
Ksiażki
(2)
KsiążkiLiteratura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Obiekty trójwymiarowe
(2)
Publikacje popularnonaukoweKsiążki
(2)
Artykuły
(1)
Audiobook
(1)
Komiksy
(1)
Komiksy i powieści graficne
(1)
KsiÄ…ĹĽki
(1)
Książki artystyczne
(1)
Książki.Książki
(1)
KsiążkiKsiążki
(1)
KsiążkiProza
(1)
Literatura faktu, eseje publicystyka
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystka
(1)
NASBI
(1)
Nuty
(1)
Obraz
(1)
Opowiadania i nowele
(1)
Pamiętnik
(1)
Poza
(1)
ProzaKomiksy i książki obrazkowe
(1)
Publikacje urzędowe i akty prawne
(1)
aProza
(1)
proza
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(1)
Autor
Tomaszewska-Bolałek Magdalena
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Kuchnie świata
(1)
Kultura stołu
(1)
Temat: miejsce
Skandynawia
(1)
Szwecja
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni. Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej